Home FAQ Kies uw specialisme Contentbeheer

Contentbeheerder. Wat kan OpenIMS voor u betekenen?

Simpel en snel
Het leren van HTML en andere talen behoort met OpenIMS definitief tot het verleden. Als contentbeheerder wilt u niet worden geconfronteerd met de technische zaken van het onderhouden van een internetsite, zoals up- en downloaden van figuren, FTP-en of installeren van ActiveX componenten. Nee, u wilt gewoon content op eenvoudige wijze aanpassen en plaatsen met uw favoriete KA omgeving. Daarom kunt u met OpenIMS ook gewoon gebruik blijven maken van bijvoorbeeld uw eigen Microsoft Office omgeving. De pagina's worden door het systeem probleemloos naar HTML omgezet. Pagina's zijn onmiddellijk na publicatie te bezichtigen op de website. Kan het makkelijker?. OpenIMS is volledig op deze filosofie gebaseerd.

Altijd accuraat, up-to-date en op maat gesneden content
Waar het bij communicatie om draait is dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste personen terechtkomt. OpenIMS werkt met een gebruikersvriendelijke browser-based interface, waarmee het zeer eenvoudig is om content aan te maken of te bewerken. Bovendien is ook nog mogelijk om een publicatie- en verloopdatum aan pagina's mee te geven. U bepaalt dus zelf wanneer een pagina op een site komt te staan en wanneer deze weer verdwijnt. In het OpenIMS-portaal kunt u de status van de diverse pagina's achterhalen. In één oogopslag ziet u welke pagina's nog gepubliceerd moeten worden, welke afgekeurd zijn etcetera. Zo kunt u heel efficiënt werken.

Consistente design en site usability
Voor grafische ontwerpers maakt het eigenlijk over het algemeen niet uit met welk vormgevingspakket ze gebruiken. Photoshop, Dreamweaver, Illustrator of andere designtools kunnen worden gebruikt om layout-templates (sjablonen) aan te maken. Deze templates worden zo ontworpen dat ze overeenkomen met de huisstijl en het imago van uw organisatie. Tevens wordt bij het ontwerp rekening gehouden met het feit dat uw site op verschillende platforms te bezoeken moet zijn. Dus niet alleen op desktopmachines, maar via bijvoorbeeld ook op WebTV en eventueel WAP-devices (GSM-telefoon, PDA en dergelijke). Een verfijnd browser capability gereedschap zorgt ervoor dat alle OpenIMS-sites content op maat aanleveren. Het maakt dus niet uit met wat voor soort computer of device u het Internet benadert, OpenIMS zorgt ervoor dat uw site er altijd optimaal uitziet.

InContext surfen
U surft met behulp van een webbrowser over de internetsite naar de plek waar U de aanpassing van de content moet wilt uitvoeren. U kunt de content bewerken door op de "Wijzig" knop te klikken. Op dat moment wordt Microsoft Word gestart met daarin de content van de betreffende pagina. Dit betekent dat u als contentbeheerder gewoon met Microsoft Office kan werken en dus ook geen speciale cursus hoeft te volgen om content te kunnen beheren. Na het afsluiten van het Microsoft Word document wordt de nieuwe versie van de content automatisch weggeschreven in OpenIMS en in concept (preview) weergegeven. Hierna kunt U controleren of de wijzigingen goed zijn overgekomen in de site. Dit noemt men preview (concept). Indien de wijziging goed is bevonden bijvoorbeeld door een andere content editor, workflow afhankelijk, kan de pagina worden gepubliceerd.

Creatie en wijzigen van content
OpenIMS levert geen software om content van een internet pagina te bewerken zoals Microsoft Word, Frontpage, Dreamwaver en dergelijke, maar een omgeving waar een organisatie op een gemakkelijke manier informatie kan opslaan en beschikbaar stellen aan het internet. Er worden geen plug-ins geïnstalleerd in de Office omgeving, de gebruiker kan een geopend document direct in het systeem terug plaatsen zonder hiervoor een extra handeling te hoeven uit te voeren. U kunt het volledig vergelijken met het ophalen en wegschrijven van een document in uw netwerk (LAN). Dit werkt dus simpel en snel.

Autorisatie & Workflow
Afhankelijk van de rechten in de workflow kan een gebruiker een pagina opleveren en ter beoordeling aanbieden aan anderen, zogenaamde Multi Level Staging. Bovendien kan men de pagina voorzien van een publicatie-, verwijder- of te herzien datum om daarna de pagina te publiceren.

Hergebruik content en templates
Met OpenIMS kunt u niet alleen content hergebruiken maar ook vormgevingstemplates waardoor u ook meerdere subsites vanuit OpenIMS kunt bedienen binnen de huisstijl van uw organisatie.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

osict.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.