Home Actueel Nieuws Aalberts Surface Technologies implementeert OpenIMS

Aalberts Surface Technologies implementeert OpenIMS

Aalberts Surface Technologies is een specialist op het gebied van het verbeteren en beschermen van materialen door middel van coatings en andere technologieën, zoals warmtebehandeling. Het internationaal opererende bedrijf worstelde al langere tijd met de grote hoeveelheid (papieren) documenten die gepaard gaat met het productieproces. In 2022 is gestart met de implementatie van het OpenIMS DMS platform om dit proces te digitaliseren en te automatiseren. Met succes.

Het productieproces van Aalberts Surface Technologies moet voldoen aan strenge regelgeving m.b.t. controles die kwaliteit, betrouwbaarheid en consistentie van producten en diensten garandeert in deze specifieke ‘maakindustrie’.  Die regelgeving resulteerde tot voor kort in een aanzienlijke papierstroom bij elke werkorder die gecontroleerd en gearchiveerd moest worden. Handmatige handelingen gedurende dat proces leidden nog wel eens tot foute gegevens die dan moesten worden hersteld tegen relatief hoge kosten.

Digitalisering en automatisering
Een interne inventarisatie leidde tot een Programma van Eisen om te komen tot digitalisering en automatisering van het proces. Na een uitgebreide selectieprocedure kwam OpenSesame ICT met het OpenIMS DMS-platform er als beste uit. Peter Schuurbiers, Manager Quality Assurance: ‘Belangrijk voor ons was dat het systeem qua werkwijze niet veel anders zou zijn dan de ‘papieren methode’ die onze medewerkers gewend zijn, maar wel dat alles zoveel mogelijk digitaal en geautomatiseerd zou verlopen. Dat hebben we met OpenIMS bereikt.’

‘Het OpenIMS DMS-platform (met onder meer alle gewenste document management functionaliteit) is gekoppeld aan het ERP-systeem (AMS van het Duitse TTC). Werkorders worden tegenwoordig digitaal aangemaakt en zijn in het OpenIMS DMS-platform via een QR-code op een tablet te raadplegen door productiemedewerkers. Bovendien kunnen ze daarop bijvoorbeeld meetgegevens toevoegen die dan direct worden toegevoegd in het systeem.’ De kwaliteitsmanager kan vervolgens de werkinstructies van de hele organisatie gemakkelijk beheren in OpenIMS DMS.

Peter is ervan overtuigd dat het eindresultaat beter is geworden doordat er in het voortraject meer tijd is besteed aan hoe ze het systeem precies wilden hebben. ‘Het doel was een praktisch systeem waar de mensen op de vloer iets aan hebben. Dat is gelukt, het systeem doet wat het moet doen en helpt de mensen. Daar zijn we OpenSesame ICT dankbaar voor.’

Over Aalberts Surface Technologies
Aalberts Surface Technologies is een wereldwijd toonaangevende specialist op het gebied van het verbeteren en beschermen van materialen door middel van coatings en andere technologieën zoals warmtebehandeling. Dat doet het bedrijf voor zowel regionale als wereldwijd opererende klanten. Aalberts Surface Technologies maakt coatings en behandelt al decennialang componenten voor verschillende industrieën, zoals de automobielindustrie, werktuigbouwkunde of medische technologie. Ze kan vertrouwen op een knowhow van meer dan 80 jaar. Aalberts Surface Technologies is gespecialiseerd in warmtebehandelingen, oppervlaktebehandelingen, polymeercoatings, solderen, additieve productie en nabewerking.

Over OpenSesame ICT en OpenIMS
OpenIMS is de Enterprise Content Management (ECM) oplossing die OpenSesame ICT heeft ontwikkeld. OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarebedrijf dat op basis van open standaarden bedrijfsmatige ICT-oplossingen biedt. Hierin is de gewenste functionaliteit leidend, niet de techniek.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

osict.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.